Comune ferite de foc! Două localități din județul Botoșani nu au avut niciun incendiu anul trecut

Anul trecut, în două comune, respectiv Răuseni și Tudora, nu s-a produs nici un incendiu, potrivit bilanțului anual al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. 

Potrivit sursei citate, o analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că în alte 11 comune s-a înregistrat câte un singur eveniment cu foc.

Municipiile Botoșani și Dorohoi se află la polul opus cu cele mai multe incendii, 65 respectiv 34, urmate de Darabani cu 25 evenimente cu foc și orașel Flămânzi, Săveni și Ștefănești cu 23, 20 respectiv 11 incendii.

Scăderea se datorează numeroaselor acțiuni de informare și educare preventivă desfășurate în ultimii ani, la nivelul județului Botoșani”, se mai arată în informarea ISU Botoșani.

În 2020, subunităţile de intervenţie ale ISU Botoşani au acţionat pentru stingerea unui număr de 575 de incendii din care 165 de vegetație uscată, cu 13% mai puține decât în anul precedent (661 incendii în 2019).

Mai bine de jumătate dintre incendii au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

102 persoane au fost salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, 34 dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiilor şi-au pierdut viaţa zece persoane.
Valoarea bunurilor salvate în urma intervenţiei forţelor ISU Botoşani se ridică la 55.000.000 lei, în timp ce pagubele provocate se cifrează la cca. 6.000.000 de lei. Majoritatea incendiilor s-au produs la gospodăriile cetățenești, se mai arată în informarea ISU Botoșani.

          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *