Ministrul Educației:„Scenariul hibrid nu şi-a dovedit în niciun fel eficienţa. S-a renunţat la această variantă sistemică”

Ministrul Educației a afirmat, într-un interviu la un post de radio, că scenariul hibrid, jumătate din timp acasă, jumătate de la clasă, nu și-ar fi dovedit în niciun fel eficiență. Sorin Cîmpeanu a explicat și cum vor funcționa școlile în funcție de cele trei scenarii (roșu, galben sau verde).

Sorin Cîmpeanu: „Nu vor învăţa în schimburi, va fi redus numărul de elevi în clasă, deci, am anunţat încă de pe data de 15 ianuarie că din punct de vedere al educaţiei scenariul hibrid nu şi-a dovedit în nicun fel eficienţa, scenariul hibrid în sensul în care jumătate din efective sunt în online şi cealaltă jumătate sunt cu prezenţă fizică. S-a renunţat la această variantă sistemică, nu se renunţă însă, tocmai ce am încercat să precizez aceste lucruri cât se poate de clar, în cazul elevilor care au avut vulnerabiltăţi ei sau aparţinătorii, în cazul elevilor care prezintă simptome, sigur că da aceştia, stând acasă, având dreptul la învăţătură, vor trebui să continue şcoala online.”

În același interviu de la Radio România Actualității, membrul Guvernului a explicat și cum vor funcționa unitățile de învățământ în funcție de incidența numărului de cazuri din fiecare localitate.

Sorin Cîmpeanu: „În localitățile care vor fi încadrate în scenariul vede, așa-numit verde, cu rată de infectare sub unu la mie, vor fi deschise toate școlile. În localitățile încadrate în scenariul galben, cu o rată de infectare între unu și trei la mie, vor fi deschise grădinițele, învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și clasele terminale, a VIII-a , a XII-a și a XIII-a, cei care vor susține examene naționale. La rata de infectare peste trei la mie, dar nu mai mare de șase la mie, pentru că la rata de infectare de șase la mie întreaga localitate se carantinează. Aș vrea să vă spun că în acest moment în România există o singură localitate carantinată, este vorba de Havârna, județul Botoșani. Și sigur că da, nu ne dorim să avem mai multe localități carantinate.” 

Sursa: Realitatea net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *