Un fost consilier local liberal îl vede pe Dan Nechifor lider al PNL la Botoșani. „Poate deveni soluția optimă”

Fostul consilier local liberal, Marius Oroșanu, îl vede pe actualul prefect Dan Nechifor lider al PNL Botoșani. El susține că acesta ar reprezenta soluția pentru redresarea PNL la nivelul județului.

Politizarea funcției de prefect este deja o realitate și din punct de vedere legal. Deși, în principiu, nu susțin politizarea funcțiilor publice, cred că modificarea legislației în sensul în care funcția de prefect este funcție politică este o abordare corectă, care elimină ipocrizia faptică de până acum, în care scriptic toți prefecții erau independenți, dar faptic toți erau susținuți politic. Nu știu dacă Dan Nechifor va rămâne prefect. Cristi Roman și Gheorghe Sorescu, foști prefecți, pot spera și ei la o revenire. Viorel Grigoraș poate și el aspira la o numire politică. Pentru el sau pentru fiul său, deși pe „junior” îl văd mai degrabă la concurență pentru postul de subprefect, în luptă cu alți liberali, care au părăsit de curând capitala sau care au încheiat relativ recent campania electorală pentru parlamentare, fără a fi printre „norocoșii” câștigători. Cert este că în cazul în care Dan Nechifor va rămâne totuși prefect, va trebui să semneze și adeziunea la partid, fiind greu de crezut că PNL va mai accepta să susțină un „apolitic””, a spus Oroșanu.
Potrivit acestuia, în următoarele luni vor avea loc alegerile interne la PNL, atât la nivel local, cât și la nivel județean și național, iar ca partidul să fie condus la nivelul județului nostru de Dan Nechifor nu este ceva imposibil.

„În lupta dintre „greii” partidului, care nu reușesc însă să unească taberele din partid, Dan Nechifor poate deveni soluția optimă. Dacă luăm în calcul că este printre puținii care are o relație decentă, chiar amicală, cu aproape toți liderii PNL (inclusiv cu Cătălin Flutur!), atunci putem să ne întrebăm dacă Dan Nechifor nu este oare piesa lipsă din acest puzzle numit PNL Botoșani?”, spune Oroșanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *