Încă un simptom pe lista manifestărilor pandemice: „limba COVID”

Dacă pierderea gustului este deja un simptom binecunoscut și răspândit, cercetătorul britanic, Tim Spector, susține că în cazul unora dintre pacienți au apărut afte dureroase, abcese și ulcerații pe limbă care ar fi legate tot de coronavirus, scrie antena3.ro.

„Limba COVID” ar putea face parte dintr-o gamă de simptome mai puțin întâlnite, și tocmai de aceea riscă să fie mai puțin luate în seamă, așa cum sunt și iritațiile pielii sau modificările la nivelul palmelor și tălpilor, cunoscute mai degrabă ca „degetele COVID”.

„Limba COVID” arată ca și cum ar fi „răzuită”, ca și cum ar lipsi mici bucățele din ea sau ca și cum ar face niște solzi. Deseori limba poate avea un aspect încărcat, cu asperități, și să fie acoperită de un strat de o altă culoare, alb-gălbuie, care nu iese la periaj. De multe ori, este vorba despre un simptom dureros, spune profesorul britanic.

Uneori, „limba COVID” se asociază cu iritații și mâncărimi pe piele, dar cel mai adesea apare după ce pacientul dezvoltă deja simptome clasice. Expertul a constatat că mai puțin de 1 din 100 de pacienți au avut „limbă COVID”, dar spune că proporția ar putea fi mai mare, dacă oamenii își dau seama că este, totuși, un simptom asociat cu COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *