Semestrul al doilea va începe în școlile din județul Botoșani tot pe scenarii. Anunțul prefectului privind cursurile din școlile din municipiul Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat luni, că cel mai probabil semestrul al doilea va începe în școlile din județul Botoșani după cele trei scenarii. El a spus că în acele localități unde rata de infectare este sub 1,5 la mie, sunt toate condițiile pentru ca școală să înceapă cu prezența fizică a copiilor. Nechifor a precizat totodată că se așteaptă ordinul Ministrului Educației cu privire la reluarea cursurilor din semestrul doi.

Așteptăm ordinul ministrului educației pentru a vedea preocedura și modalitățile în care va începe școală. Probabil vor fi cele trei scenarii. Sunt puține localități care depășesc incidența de 3 la mie,  județul are sub 1,5. Suntem un județ verde iar în localitățile  cu incidența sub 1,5 la mie sunt condiții de începere a școlii în condiții normale”, a precizat Nechifor.

Municipiul Botoșani se încadrează în scenariul galben, asta înseamnă că procesul instructiv-educativ se va derula după același scenariu. O decizie finală va fi luată în cursul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *