Roxana Țurcanu (ALDE): Prioritar pentru conducerea județului Botoșani trebuie să fie sănătatea botoșănenilor!

Liderul ALDE Botoșani, Roxana Turcanu, susține, printr-un comunicat, că prioritar pentru conducerea județului Botoșani trebuie să fie sănătatea botoșănenilor.

”Este adevărat că nevoile sunt multe atunci când ne gândim la câte investiții avem nevoie în județul Botoșani, dar trebuie să realizăm că cel mai important pentru fiecare om este sănătatatea lui și a familiei sale, de aceea acum mai mult ca niciodată, fiind vorba de pandemie, trebuie să punem accent pe sistemul medical și pe siguranța pacientului în unitățile spitalicești”, spune Roxana Țurcanu.

Faptul că opt oameni au murit până în prezent la institutul „Matei Balș” din București, iar alți  zece oameni au murit  acum trei luni, la spitalul din Piatra Neamț, din cauza unor incendii izbucnite în două spitale de stat, ne face să credem că siguranța pacientului nu mai există în  sistemul de sănătate românesc.

Pe această cale, noi cei din partidul Alianța Liberalilor și Democraților, facem un apel public către Instituția Prefectului Botoșani să dispună în regim de urgență, efectuarea unor controale amănunțite în toate spitalele din județul nostru.

De asemenea, solicităm aceste controale și tuturor coordonatorilor din sistemul sanitar botoșănean și conducerii Direcției de Sănătate Publică, iar în urma celor constatate în unitățile spitalicești  din județul Botoșani, să solicite ulterior Consiliului Județean Botoșani, sumele necesare remedierii eventualelor deficiențe pentru a fi cuprinse în  bugetul anului 2021, se mai arată în comunicat.

Considerăm că sunt necesare toate aceste verificări în spitalele botoșănene pentru a evita astfel tragedii, care din păcate se tot repetă  în ultima perioadă în țara noastră, legat de siguranța pacienților care își pierd total încrederea în sistemul de sănătate românesc.

Prioritar pentru conducerea județului Botoșani trebuie să fie sănătatea botoșănenilor. Noi, cei din echipa ALDE Botoșani vom susține în constituirea bugetului Consiliului Județean pentru anul 2021, sume alocate tuturor spitalelor care sunt în coordonarea CJ pentru acoperirea necesarului și dotarea tuturor spitalelor cu tot ceea ce este nevoie. De asemenea, prin consilierii județeni și  vicepreședintele Consiliului Județean, din partea partidului nostru, ne vom ocupa și vom susține toate solicitările care vor ajunge la CJ pentru siguranța pacienților și pentru calitatea actului medical botoșănean”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

 

 

One thought on “Roxana Țurcanu (ALDE): Prioritar pentru conducerea județului Botoșani trebuie să fie sănătatea botoșănenilor!

  1. Lenuțo, prrr! Prioritară trebuie să fie ea, sănătatea, nu prioritar trebuie să fie el, sănătatea! Cu cât zici c-ai terminat facultatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *