Situație inedită! Mai mulți consilieri locali din Botoșani lăsați fără indemnizație. Cum s-a ajuns la această situație!

primarie sigla generic, stiri, botosaniSituație fără precedent în comuna botoșăneană Ibănești. Consilierii locali ai PSD din această localitate au lăsat fără indemnizația lunară, după ce majoritatea din Consiliul Local, controlată de PNL, a decis ca ei să nu facă parte din nicio comisie de specialitate.

Potrivit Codului administrativ, prezența consilierilor în comisii este obligatorie, însă la Ibănești majoritatea politică a decis să nu îi includă pe aleșii PSD în nicio astfel de structură a Consiliului Local.

În aceste condiții, PSD a atacat în instanță hotărârile Consiliului Local Ibănești emise în ședința din luna noiembrie prin care au fost constituite comisiile de specialitate și din care nu fac parte consilierii social- democrați.

Hotararile nr. 3/5.11.2020, nr.4/5.11.2020 si nr.5/5.11.2020, au fost emise nelegal, iar ca efect al nelegalitatii acestora, nici indemnizatiile prevazute de art 212 din OUG 57/2019 nu pot fi achitate, deoarece daca s-ar efectua, aceste plati ar fi nelegale, Consilierii locali ”au dreptul la indemnizatie lunara doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative ȘI o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii”. Faptul ca membrii PSD, consilieri locali in CL Ibănesti, nu au fost pusi in comisiile de specilitate (si astfel nu vor putea participa la vreo sedinta ale acestor comisii) va conduce automat la neplata acestei indemnizatii catre consilierii locali PSD”, se arată în acțiunea depusă de PSD la Tribunalul Botoșani.

PSD susține că atâta timp cât hotărârile privind stabilirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Ibănești sunt nelegale, toate actele emise, ulterior, de deliberativul local sunt, de asemenea, nelegale.

Printre acestea, se află și hotărârea prin care a fost desemnat viceprimarul comunei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *