FOTO! Jandarmii au trimis câinii în localitatea carantinată din Botoșani. Cetățenii, supravegheați continuu de efective mărite

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, respectiv jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști de frontieră, au fost suplimentate și acționează, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în vederea scăderii incidenței noilor cazuri de infectare cu COVID-19 în localitatea Havârna, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi. 

Patrulele acționează și cu câini 24 din 24 de ore, pentru a-i determina pe cetățeni să poarte mască.

Ce dorim însă să evidențiem este atitudinea locuitorilor aflați în carantină, care respectă, cu conștiinciozitate am putea spune, măsurile preventive stabilite prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în special în ceea ce privește distanțarea fizică și portul măștii de protecție. Chiar dacă au mai existat cazuri de persoane care nu aveau asupra lor declarația obligatorie pe proprie răspundere cu motivul deplasării, jandarmii le-au explicat prevederile legale și importanța respectării lor, precum și consecința sancționatorie a ignorării acestora, după care le-au înmânat modele ale acestor declarații, cu recomandarea completării corespunzătoare”, a precizat Izotov.

Potrivit sursei citate, acțiunile de control vor continua zilnic, 24 de ore din 24, până pe data de 11 februarie, la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com