Ministrul Educației: Școlile sunt pregătite pentru deschiderea pe 8 februarie. Elevii vor primi măști de protecție

Sorin Cîmpeanu a anunțat vineri că școlile sunt pregătite pentru deschiderea fizică. Ministrul Educației a precizat că a cerut deja o evidență a substanțelor dezinfectante și că există în stoc peste 35 de milioane de măști pentru pentru învățământul preuniversitar.

„Ultimele date arată un stoc de pese 37 milioane măști numai în învățământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti.

Școlile sunt pregătite, dacă asta va fi decizia (pentru revenirea fizică la școală – n.red.)” a spus Cîmpeanu vineri, în cadrul unui webinar despre vaccinare, răspunzând unei întrebări.

Ministrul Educației a mai precizat că  doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie. Școlile ar urma să se redeschidă pe 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare.

Sorin Câmpeanu a explicat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Sursa: realitatea.net

One thought on “Ministrul Educației: Școlile sunt pregătite pentru deschiderea pe 8 februarie. Elevii vor primi măști de protecție

  1. Acele 35 milioane de măști sunt măștile neconforme scoase de la vânzare? Acum sunt menite să ne protejeze copiii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *