O botoșăneancă, pensionară de lux la 42 de ani, propusă pentru funcția de secretar de stat în MAI

Ministrul de Interne Gabriel Berca, însoţit de Irina Alexe şi Raluca Heleşteanu
Irina Alexe, alături de fostul ministru de Interne Gabriel Berca şi de Raluca Heleşteanu

Botoșăneanca Irina Alexe, originară din Săveni, a fost propusă pentru funcția de secretar de stat în MAI. USR-PLUS o readuce în conducerea Ministerului de Interne pentru aceeași funcție pe care aceasta a mai exercitat-o în anul în 2016, în guvernul Cioloș.

Irina Alexe s-a aflat în centrul unui candal mediatic după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani și că încasa o pensie de 13.000 de lei în acea perioadă.

Irina Alexe a fost ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului. Ea a fost ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului, potrivit b1.

La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română. Este vorba despre un grad profesional echivalent cu cel militar de general cu o stea. Ascensiunea ei în această funcție naște mai multe semne de întrebare în condițiile în care este vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. În 2016, jurnaliștii de la ”Național” scriau că Irina Alexe a ajuns la MAI în urma insistenţelor lui Vasile Blaga.

În același timp, Irina Alexe a devenit și unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem, după cum scria Evenimentul Zilei în 2017. Aceasta s-a pensionat la doar 42 de ani și ar avea o pensie de aproximativ 13.000 de lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *