Cătălin Flutur, în ședința de Consiliu municipal, către consilierii PSD: Ați greșit și trebuie să plătiți!

Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, le-a cerut, joi, consilierilor locali ai PSD să nu mai voteze în ”turmă” , așa cum s-a întâmplat anul trecut, și să respecte legea. Flutur a făcut o interpelare prin care a solicitat să i se spună, de unde vor fi plătite cele 250 de milioane lei pe care societatea Urban Serv, societate aflată în subordinea Consiliului Local, va trebui să i le plătească fostului membru al Consiliului de Administrație, Cezar Nicuță, în urma unei decizii a instanței. 

”În mandatul trecut încercam să le explic colegilor consilieri, cel puțin colegilor consilieri PSD, să nu mai voteze în turmă și împotriva legii pentru că am spus de multe ori că vom fi buni de plată. Uite că nu ești bun de plată după o săptămână, două, un an, ci atunci când se termină procesele. O să vă întreb, colegi consilieri, cum o să procedăm în cazul procesului care a fost definitivat la Urban Serv, când prin votul consilierilor PSD, știți ce s-a întâmlat, iar cineva este bun de plată? Vor fi buni de plată consilierii PSD care au votat la comandă, nu în necunoștință de cauză un lucru. 250 milioane plus majorări și penalități. Mai sunt hotărări de Consiliu Local adoptate în mandatul trecut fără respectarea legii. Fac un apel ca măcar de data aceasta să înțelegeți cu toții că legea este clar una și nu comanda politică vă exonerează de obligațiile pe care le aveți prin lege. Să îmi suneți măsurile pe care le luați pentru a acoperi prejudiciul de la Urban Serv. Societatea nu are nicio vină acolo, au vină cei care au hotărât atunci un lucru nelegal, exact cum nelegal a fost stabilirea membrilor în AGA de la cele patru societăți, fără respectarea configurației politice de la alegerile locale”, a precizat Cătălin Flutur.

A intervenit viceprimarul Bogdan Buhăianu, fost director la societatea Urban Serv, care a spus că declarația lui Flutur este una politică.

În numele grupului PSD, vă rog să nu vă autopronunțați, să faceți declarații politice și să păsăstrm un echiblibru și decență în declarații. Cu siguranță, consilierii locali PSD, atât din acest mandat cât și mandatul anterior au respectat 100% condițiile legale de vot pentru orice hotărâre de Consiliu Local. Aceste declarații politice nu își au rostul atâta timp cât noi suntem puși aici să facem administrație publică. Să nu ne autopronunțăm în alte cazuri, pentru că, cu siguranță s-a respectat legea, iar consilierii au votat în cunoștință de cauză și în limita legii. Declarațiile sunt pur politice și nu aduc decât un elemnt negativ în aceste ședințe de Consiliu Local”, a spus Buhăianu.

Fostul primar a răbufnit și i-a spus viceprimarului Buhăianu că: ”V-ați băgat ca musca în lapte! Nu v-am făcut dvs. interpelarea și nu este o declarație politică! Este o hotărâre judecătorească definitivă. Care e declarația politică? Ați greșit și trebuie să plătiți! Curtea de conturi va imputa aceste sume”, a adăugat Cătălin Flutur.

Societatea Urban Serv a fost implicată în 2018 într-un scandal dintre directorul general Simion Drelciuc și directorul adjunct Cezar Nicuță. În urma disputelor de atunci, mai mulți membri PSD din Consiliul de Administrație al Urban Serv au demisionat, în afară de Cezar Nicuță. În cele din urmă, Consiliul Local a decis dizolvarea CA de la Urban Serv și numirea unor noi membri.

Nou Consiliu de Administrație la societatea Urban Serv. Cine sunt noii membri

Demisii în grup în Consiliul de Administrație de la Urban Serv. Doar un membru a mai rămas

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *