Un consilier local propune înființarea de noi sensuri giratorii în municipiul Botoșani. Vezi în ce zone!

Consilierul local Eugen Țurcanu propune înființarea de noi sensuri giratorii în municipiul Botoșani, pentru fluidizarea circulației. În interpelarea pe care a avut-o, joi, în ședința de Consiliu Local, Țurcanu a propus ca un sens giratoriu să fie pe strada Sucevei, în zona Carrefour, dar și la intrarea pe strada Primăverii.

Să instituim un sens giratoriu pe strada Sucevei, la Carrefour, pentru că a fost inițial o jumătate de sens giratoriu acolo numai că trecea tramvaiul prin mijlocul acestuia. Acum am închis tranvaiul, putem scoate stâlpișorii ăia puși în formă de V și să construim un sens giratoriu. Putem face și unul la intrarea pe Prinăverii. Se pot bune balize din plastic cu apă sau nisip și nu este o cheltuială colosală”, a precizat Eugen Țurcanu.

Consilierul local a mai propus ca pe strada Sucevei, să fie închisă partea dinspre OMV de pe mijlocul străzii, din dreptul unității militare, cu demarcatoare de sens.

Să facem ca pe strada Sucevei să se circule pe un singur sens. Întorci în sensul giratoriu, ori în Primăverii, ori în Sucevei. Așa putem face și pe Calea Națională, de la gară în sus. Putem anula semaforul de la gară și să facem un mic sens giratoriu și acolo, iar de la Kaufland în sus, până la ieșirea spre Dorohoi, să închidem tronsoanele care sunt lăsate libere și care sunt surse de accidente de multe ori. Să mai facem un sens giratoriu la Rompetrol cu Electroalfa , cum vii dinspre Poliția rutieră la fosta fabrică de izolatori”, a mai precizat Țurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *