Patriarhia doreşte păstrarea numărului de ore de religie în învăţământul preuniversitar

Patriarhia Română doreşte păstrarea numărului de ore de religie în învăţământul preuniversitar, a afirmat, miercuri, episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul în cadrul unei dezbateri organizate la Parlament.

„Patriarhia arata un interes cu totul deosebit invatamantului in general si, desigur, invatamantului religios in special. Consideram ca trebuie sustinuta aceasta solicitare a noastra ca sa se pastreze o ora pe saptamana la toate cele trei filiere ale invatamantului preuniversitar, iar daca vor exista la cel profesional anumite diminuari, dorim ca religia sa fie tratata ca si celelalte discipline umaniste, pentru ca s-ar crea aceasta frustrare de discriminare”, a declarat Varlaam Ploiesteanul.

Dezbatere pe planurile cadru

Episcopul-vicar a salutat propunerile planurilor cadru puse in dezbatere publica, care prevad pastrarea la filiera teoretica de liceu a unei ore de religie pe saptamana pe durata intregului an scolar.

Insa la filiera tehnologica exista trei variante propuse iar Biserica agreeaza pe cea dintai, care crede ca este posibila pastrarea unei ore intregi de religie si la aceasta filiera. Celelalte doua variante reduc la jumatate aceasta ora”, a completat ierarhul.

Sursa: ziare.com

2 thoughts on “Patriarhia doreşte păstrarea numărului de ore de religie în învăţământul preuniversitar

  1. Orele de religie sunt o pierdere de timp. Sunt atatea alte lucruri care pot fi invatate de catre copii! Pana una-alta, Rromalestanul este un stat laic, chiar daca niste findamentalisti barbosi, anacronici si rudimentari si-ar dori sa fie altfel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *