Conferința finală a proiectului „Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor” implementat de Primăria Vlădeni

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presă    

Informăm locuitorii comunei Vlădeni că la data de 22 ianuarie 2021 a avut loc Conferința finală a proiectului „Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”, cod ENI 2SOFT/4.2/89, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun RO-UA 2014-2020.  Conferința s-a desfășurat în sistem online prin intermediul  Platformei Zoom, la care au luat parte peste 50 de persoane, din care 30 membri ai grupului țintă al proiectului. Îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră  în comuna Vlădeni și în orașul Novoselytsya prin dotarea cu  două autospeciale de intervenție rapidă,două echipamente specializate de pompieri și salvare și două sisteme de comunicație și îmbunătățirea performanței pompierilor voluntari  pentru prevenirea dezastrelor provocate de natură și de om prin schimb de experiență și instruire comună , precum și   informarea populației prin organizarea a 4  campanii de sensibilizare  sunt  principalele rezultate obținute prin implementarea  acestui proiect, care reflectă realizarea integrală a obiectivelor proiectului.Astfel, proiectul nostru comun și-a adus contribuția la  realizarea  unuia dintre principalii  indicatori ai Programului Operațional Comun RO- UA 2014-2020 : ,, Numărul de acțiuni comune, inclusiv operațiuni ușoare, precum și investiții comune în infrastructură în situațiile de  urgență și  prevenirea  dezastrelor provocate de om”.   

              Partenerii  au adoptat un Protocol de cooperare pentru următorii 5 ani ( 2021-2026) în scopul continuării acțiunilor  și dezvoltării cooperării transfrontaliere, cât și pentru diseminarea rezultatelor  proiectului către alte unități administrativ-teritoriale interesate.

      Valoarea totală a proiectului este de 331.100 euro, în echivalent 1.602.358 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 297.990 euro (1.442.122 lei).  Proiectul a fost implementat în România, jud. Botoșani, comuna Vlădeni și în Ucraina, orașul Noua Suliță  în perioada 01 ianuarie 2020 – 31 ianuarie 2021

    Detalii suplimentare se pot obține de la  Gheorghe Ciobanu, manager  comunicare, tel:  0741-200304,fax. 0231551500, e-mail [email protected].

 

                                                               Manager proiect,

                                     Bogdan Florentin Rusu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *