Pod prăbușit într-o localitate din județul Botoșani. Circulația rutieră în zonă, afectată

pod surpat, stiri, botosani, SulitaSituație cu totul specială în comuna Frumușica, unde, deși este sezonul rece, un pod s-a surpat din cauza inundațiilor. Este vorba de un pod de pe drumul sătesc DS 164, care s-a prăbușit- susțin autoritățile locale- în urma ploilor din perioada 5- 6 ianuarie 2021. Podul este făcut din argilă, pământ și piatră.

Aceleași ploi ar fi afectat și aproximativ 400 de metri din drumul sătesc DS 164, îndepărtând stratul de balast. Cazul a fost prezentat în ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgemță. 

Din cauza izvoarelor din versanți, a precipitațiilor cu valoare mică, dar pe termen lung și a faptului că drumul și podul nu au executate lucrări de drenare a apei, partea stângă a podului, executată din materiale locale, a intrat în colaps prăbușindu-se, punând astfel în pericol viața utilizatorilor drumului și podului”, se arată în procesul verbal de constatare și evaluare a pagubelor întocmit de primarul comunei Frumușica, Constantin Corneliu Balasanu.

Reprezentanții Primăriei Frumușica susțin că utilizarea în continuare a podului poate pune în pericol orice vehicul care îl folosește.

Reprezentanți ai Instituției prefectului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri au evaluat pagubele la fața locului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *