Scandal pe terasa unui club din județul Botoșani. Un tânăr a fost înjunghiat. Agresorul și-a primit pedeapsa

Un tânăr de 27 de ani din comuna Trușești, care l-a înjunghiat cu cuțitul pe un alt tânăr, a fost condamnat pentru tentativă de omor.

Octavian Ion Ailincă a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Suceava la trei ani de închisoare sub supraveghere, după ce, în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2019, când creștinii sărbătoresc Crăciunul, i-a înfipt cuțitul în spate unui tânăr cu care a avut o altercație.

Fapta a avut loc pe terasa unui club din Trușești, pe fondul consumului de alcool și a unui conflict spontan între victimă și agresor. La ieșirea pe terasa clubului, botoșăneanul agresor a scos un cuțit și l-a înțepat în spate pe celălalt tânăr.

Victima a stat în spital aproape două săptămâni, iar agresorul a fost reținut la scurt timp. Față de el a fost luată măsura controlului judiciar, care a fost menținută pe toată perioada derulării procesului. 

Inițial, Tribunalul Botoșani l-a condamnat pe Octavian Ion Ailincă la patru ani de închisoare cu executare, însă instanța suceveană i-a redus pedeapsa cu un an și i-a permis executarea acesteia sub supraveghere.

Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de inculpatul Ailincă Ion Octavian împotriva sentinţei penale nr. 168/16.10.2020, pronunţată de Tribunalul Botoşani – Secţia penală în dosarul nr. 305/40/2020. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în rejudecare: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Ailincă Ion Octavian prin sentinţa penală apelată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplic. art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, de la 4 ani închisoare, la 3 ani închisoare, prin aplic. art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal şi art. 76 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 92 Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, care începe să curgă de la data pronunţării prezentei deciziii. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă pe inculpatul Ailincă Ion Octavian la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Ailincă Ion Octavian are obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, apreciat ca adecvat de către Serviciul de probaţiune Botoşani. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Truşeşti, jud. Botoşani sau în cadrul Primăriei com. Durneşti, jud. Botoşani. În temeiul art. 404 alin. 2 Cod procedură penală cu referire la art. 91 alin. 4 Cod penal şi art. 96 Cod penal, atrage atenţia inculpatului Ailincă Ion Octavian că, în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea – credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, precum şi în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere săvârşește o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei decizii. Cheltuielile judiciare din apel, avansate de către stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22.01.2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *