Cardurile din Programul ”Masa caldă” se vând pe piața neagră din Botoșani. Amplă anchetă la nivelul județului

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat, marți, că la nivelul județului a fost declanșată o amplă acțiune de verificare a modului de utilizare a cardurilor sociale acordate de stat prin Programul „Masa caldă”. 

Asta după ce, spune prefectul, au existat sesizări privind vânzarea pe piața neagră a tichetelor acordate de stat pentru persoanele defavorizate. Prefectul a declarat într-o conferință de presă că aceste tichete s-ar vinde inclusiv în Piața mare a municipiului Botoșani.

Este o acţiune comună a Poliţiei, a Jandarmeriei referitor la faptul că acele carduri se tranzacţionează. Suntem într-o acţiune destul de amplă şi vreau să fac o informare asupra faptului că, aşa cum scrie și în actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunţ, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că este contravenție iar acel care îl transmite este pasibil de amendă. Din informaţiile mele, se vând inclusiv la piaţă„, a precizat Dan Nechifor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că sunt inclusiv sesizări cum că firme din județ ar cumpăra cardurile respective pentru a le deconta în numele pensionarilor cu venituri mici.

Verificările sunt făcute de polițiști și jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *