FOTO Depuneri de coroane la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, din fața Poliției, de Ziua Unirii. Concert special la Casa Sindicatelor

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică și în Botoșani, printr-o serie de manifestări, chiar dacă mai restrânse față de ceilalți ani, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, şi primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, au ales să depună jerbe de flori la mormântul revoluţionarului paşoptist Nicolae Pisoski, cel care l-a propus pe Alexandru Ioan Cuza pentru a fi domnitor al Moldovei, în Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoşani.

Totodată, coroane de flori au fost depuse la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Aici a avut loc și un ceremonial religios, dar și militar.

Totodată, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” va susţine un concert special dedicat Zilei Unirii Principatelor Române: „Unire-n cuget şi-n simţiri”, care  va avea loc de la ora 15,00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din municipiul Botoşani.

Pe scenă vor urca soliştii de muzică populară Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, Laura Ştefănescu-Potoroacă, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Alina Huţu, Constantin Petrescu şi Loredana Călin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *