Caz incredibil într-o comună din Botoșani. Familia unui bărbat mort de COVID-19 a refuzat să facă înmormântarea în regim de urgență, deși Poliția a cerut insistent acest lucru

Caz incredibil înregistrat, vineri, în satul Vatra din comuna Hudești. Familia unui bărbat mort de COVID-19 a refuzat să facă înmormântarea în regim de urgență, deși Poliția a cerut insistent acest lucru.

Bărbatul, de 86 de ani, a ajuns la spital, după ce a prezentat simptomele specifice noului coronavirus. Rezultatul a fost confirmat pozitiv pe 13 ianuarie, iar la scurt timp a fost trimis acasă, pentru a sta în carantină alături de membrii familiei.

Vineri, botoșăneanul a murit acasă, iar familia se pregătea de înmormântare. Vineri după-amiază, familia acestuia a fost informată de autorități că bătrânul a murit de COVID-19 și i s-a cerut să facă înmormântarea în regim de urgență, în termen de patru ore de la comunicare. 

Membrii familiei s-au opus înmormântării în aceeași zi, cu toate că Primăria a amenajat groapa din cimitir. În aceste condiții, primarul din Hudești, Viorel Atomei, dar și polițiștii au ajuns acasă la familia respectivă, însă nici ei nu au reușit să o determine să facă înmormântarea rapid. 

Cel mai probabil, familia mortului se va alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *