33 de persoane infectate COVID în Havârna, unde rata este de 7,66 la mie. Sursa de infectare: un eveniment religios

33 de persoane au fost depistate pozitiv COVID în comuna Havârna, unde rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 7,66 la mia de locuitori. Autoritățile locale au anunțat, în cadrul  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoțani, că sunt focare familiare, iar sursa de infectare ar fi un eveniment religios, respectiv Boboteaza. Acestea se așteaptă să crească numărul persoanelor pozitive din comunitate.

Din analiza situației epidemiologice care s-a efectuat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speță Boboteaza din 2021”, a precizat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, încă nu se impune carantinarea localității, însă se vor lua măsuri pentru limitarea răspândirii COVID. Astfel, începând de vineri seară, polițiștii vor fi în zonă pentru controale, iar unitățile de administrație publică vor fi deschise doar până la ora 23.00.

Să facem în așa fel încât să nu carantinăm localitatea. Vom avea acțiuni în zonă. Este vorba de infectare comunitară și nu am vrea să se răspândească în celelalte sate din comună”, a afirmat Nechifor.

De asemenea, s-a decis ca târgul din localitate care se organizează vinerea să fie închis. Totodată , a mai fost închis un bar din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *