3 tendințe moderne în amenajarea interioară a livingului sau sufrageriei


Atunci când vine vorba despre amenajările interioare, în special cele ale livingului sau sufrageriei locuințelor, cuvântul ”modern” este unul care dobândește valențe suplimentare. De altfel, termenul definește un stil în sine, dar, trebuie să reții că o largă varietate de aranjamente și tipuri de decorare se pot încadra în acest concept, pornind de la clasicul și nostalgicul mid century și până la maximalism. 

Desigur, gusturile nu se discută, însă atunci când vine vorba de aranjamentul spațiului principal al unei case sau apartament, locul unde se petrece timp împreuna cu familia sau prietenii invitați sau se desfășoară activitățile de relaxare, cum ar fi lectura sau consumul media prin intermediul televizorului, este o bună idee de a apela, de la bun început, la câteva idei ale trendurilor actuale. Îți vei stimula, astfel, formarea unei imagini mai complete asupra a ceea ce îți dorești.

Iată câteva exemple de stiluri în pas cu tendințele, pentru amenajarea interioară modernă a livingului sau sufrageriei tale

 

  • Modernitatea prin bogăția de culoare 

 

Apelarea la un stil îndrăzneț al coloritului pentru decorul interior al unui living este, poate, un pas foarte curajos, însă realizarea unui contrast între diversele nuanțe vesele ale mobilierului împreună cu un punct focal, cum ar fi cazul unui șemineu și menținerea pereților în nuanțe deschise, așa cum este cazul culorii albe sau a variantelor apropiate, luminoase, pot da un aer de redefinire, aproape de nerecunoscut încăperii. 

Modernitatea poate fi fericit completată de alegerea unui model de comodă pentru TV – dacă acest device este alegerea ta ca punct focal al camerei, care să se potrivească ansamblului coloristic general. 

 

  • Living modern prin minimalism

 

Minimalismul este întotdeauna o alegere bună atunci când ești adeptul spațiului aerisit, curat, practic și ușor de întreținut. În același timp, acest mod de amenajare interioară este eminamente modernist. 

Liniile simple, mobilierul strict necesar, redus la un minim funcțional, și o schemă de culori simplă care se coordonează armonios cu o eventuală deschidere către natură, prin intermediul ferestrelor, pot aduce acestui spațiu de petrecere a timpului zilei o notă de confort și îl pot face mult mai primitor.

Cele mai atractive camere de zi, indiferent de cât de moderne sau minimaliste ar fi considerate, sunt dotate mereu cu mobilă confortabilă. Acesta poate fi cazul unei canapele modulare prevăzute cu perne și un covor moale, pufos în centrul încăperii.

 

  • Spațiul mic nu înseamnă obligatoriu minimalism 

 

Spațiul mic, caracteristic blocurilor de locuințe din România, nu este neapărat un motiv de a apela imediat la un stil minimalist pentru a da o notă de modernitate livingului tău. Dacă amenajarea unui șemineu real la bloc nu este o soluție într-un condominiu de apartamente care nu a fost prevăzut din construcție cu astfel de mod de încălzire, acesta se poate înlocui foarte simplu, ca obiect focal de sprijin al spațiului interior, cu un tablou de mari dimensiuni în culori neutre, abstract, eventual în alb și negru. 

Echilibrarea culorilor și texturilor este esențială în orice cameră pe care vrei s-o redecorezi. Pentru spațiile mici, poți alege o canapea de culoare închisă care poate fi ”îndulcită” de o plantă de apartament verde de dimensiuni potrivite. Poți alege, de asemenea, un covor cu motive geometrice și culori mai calde pe care se poate odihni o măsuță de cafea cu picioare metalice, în stil de inspirație ”industrială”.

În concluzie, acestea sunt doar câteva idei ale trendurilor prezente ale amenajărilor interioare. Desigur, dacă nu ai siguranța rezultatului propriilor alegeri, poți apela la ajutorul unui designer interior care îți va face, cu siguranță, spațiul de locuit să arate așa cum îți dorești. Ceea ce contează este ca rezultatul final să răspundă nu doar tendințelor moderne ci, mai ales, propriului tău stil care te face să te simți ”ca acasă”. 

 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *