Cinci oferte pentru achiziția celor nouă tramvaie de la Botoșani. Ce firme se bat pentru contract

Astra Vagoane Călători se bate cu turci, polonezi și ucraineni pentru livarea de tramvaie în Botoșani, Ploiești, Brăila, Galați. Ministerul Lucrărilor Publice a primit cinci oferte la licitația pentru achiziția a 49 de tramvaie destinate orașelor Ploiești (20), Brăila (10), Galați (10) și Botoșani (9), potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Printre ofertanți se numără producătorul român Astra Vagoane Călători, companii din Turcia, Polonia și Ucraina.

Potrivit economica.net, cele cinci oferte depuse până la termenul limită din 14 ianuarie provin de la: Astra Vagoane Călători, Pesa – Polonia, Bozankaya – Turcia, Durmazlar – Turcia și Tatra Yug – Ucraina.

Pe 7 iulie 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație a reluat achizițiade tramvaie pentru orașele Ploiești (20), Brăila (10), Galați (10) și Botoșani (9), după ce precedenta tentativă a eșuat. Valoarea estimată a achiziției celor 49 de tramvaie este de 392 de milioane de lei, fără TVA.  

One thought on “Cinci oferte pentru achiziția celor nouă tramvaie de la Botoșani. Ce firme se bat pentru contract

  1. Domnule Primar!
    De ce ne intoarceti in timp in loc sa evoluam?
    Tranvai inseamna blocarea traficului,ambuteaje si involutie.
    Viitorul inseamna Autobuze,trolee dar sub nici o forma TRANVAIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *