Primăria Botoșani dă în judecată Guvernul. Vezi motivul!

Primăria Botoșani va acționa în judecată Guvernul României pentru că nu a achitat sumele necesare centrelor de carantină. Primăria a dat bani din bugetul local, iar sumele nu au fost recuperate.

La aproape un an distanţă, hotelierii din Botoşani încă mai au de primit bani pentru cazarea pacienţilor carantinaţi şi cadrelor medicale pe timpul stării de urgenţăm scrie antena3.ro.

Cinci hoteluri din municipiu trebuie să încaseze de la Primărie 113.000 de lei, contravaloarea serviciilor prestate. Doi patroni au făcut deja plângere și amenință cu judecata.

”Suntem în situația în care putem fi actionaţi în instanță. S-au formulat plângeri prealabile  din partea a două hoteluri din cele cinci care au cazat persoane în muncipiul Botoșani, care ne transmit că ar trebui sa le dăm sumele, pentru că s-au prestat serviciile, dar noi nu am primit nici astăzi banii de la guvern prin DSP pentru onora plata acestor servicii’‘, a spus Cosmin Andrei,  primar Botoşani.

Pe de altă parte, reprezentanții municipalității spun că încă nu au aceste fonduri promise de Guvern şi vor acţiona la rândul lor în instanţă. 

Situația este similară și la Consiliul Județean unde s-a facut un contract cu două unități de cazare, în primăvara anului trecut pentru cazarea medicilor.

De aici, hotelierii au de recuperat peste 84 de mii de lei, bani pe care Consiliul Judeţean nu-i are, iar autorităţile locale se văd nevoite să dea în judecată Guvernul pentru a urgenta plata. 

Refuzul asigurării fondurilor necesare decontării totale a cheltuielilor efectuate de unitățile hoteliere contravine legislației, iar Consiliul Județean nu are pârghiile legale pentru a putea efectua plățile din bugetul propriu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *