FOTO O nouă decizie în cazul celor șase copilași din Botoșani care urmau să fie luați în grija statului. Ce li s-a impus părinților

Cei șase copilași ai familiei Hâncu din satul Șipoteni, comuna George Enescu, vor rămâne în sânul familiei. Autoritățile le-au impus însă părinților să respecte anumite reguli astfel încât copiii să fie îngrijiți cum se cuvine. 

Copilașii au fost vizitați de către autoritățile de la Protecția Copilului și primarul comunei George Enescu, care au găsit curățenie, copilașii erau îngrijiți și hraniti și aveau cele necesare creșterii lor.

„Li s-a dat termen de două săptămâni sa remedieze unele nereguli dar copilași vor rămâne în sânul familiei.Mama era speriată si nu știa ce se intampla…Aceasta a motivat că în vară- o familie a ajutat-o cu curățenia și produse alimentare, i-au pus parchet pe jos în cameră, dar când a venit toamna parchetul s-a umflat din cauza umezelii( casa este construită într-o saratura) și au fost nevoiți sa-l scoată și sa-l puna pe foc deoarece era tot umflat și numai aveau ce să facă cu el.
Copilași nu au fost niciodată bătuți sau lăsați flămânzi și i-au crescut asa cum au putut din puținul lor și din ce câștigă tatăl cu ziua. Faptul că trăiesc modest nu inseamna ca nu păstrează curățenia și nu au grija de copii. Copii nu au fost și nu sunt bătuți de bunica și fiind băieții se joacă afara cu bete și cateodata se întorc acasă de la joaca cu vanatai și cucuie. Copilași au rămas în sanul familiei și sunt foarte fericiti. Autoritățile vor avea in atenție aceasta familie, vor asigura cele necesare și vor supraveghea în continuare cum sunt crescuți copilașii”
, a spus polițista de frontieră Simona Elena, cea care a desfășurat o campanie de ajutoare a familiei.

Cine vrea să ajungă la aceasta familie greu încercată de soarta și să-i ajute in continuare ii găsește în sat Sipotenim comuna George Enescu familia Hincu (mama Rotaru Alexandra). Pentru mai multe detalii: Simona Elena-0762225673.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *