Un bărbat internat într-un centru social din Botoșani, declarat mort de COVID-19

Un bărbat internat într-un centru social din judeţul Botoșani a decedat, după infectarea cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 65 de ani, care prezenta sechele de accident vascular cerebral, fibrilație artrială şi insuficienţă cardiacă congestivă.

Botoșăneanul, care era internat în Unitatea Medico-Socială de la Săveni, a fost testat pozitiv în baza probelor prelevate de medici după decesul acestuia.

Ulterior, la testare, mai mulţi beneficiari şi salariaţi ai Unității Medico-Sociale de la Săveni, au fost declarați ca fiind infectați. Această unitate a mai fost afectată de virusul SARS-Co-2 în octombrie anul trecut. De această dată, 15 beneficiari ai centrului şi 7 angajaţi au fost depistaţi pozitivi la noul coronavirus. 

„Unitatea a fost declarată focar, iar bolnavii sunt sub supraveghere, starea lor de sănătate fiind una bună. Cei care nu necesită internare se vor întoarce în cămin, iar cei care vor avea simptome vor fi internaţi. A fost creată o zonă special pentru bolnavii de Covid, pentru a fi separaţi de ceilalţi”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *