Centrul de vaccinare de la Colegiul ”Gheorghe Asachi”, funcțional. Materialele sanitare vor ajunge, sâmbătă, la Botoșani

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a vizitat vineri centrele de vaccinare amenajate în orașul reședință de județ.

Din cele trei centre, cel pregătit în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” este funcțional, urmând ca celelalte două, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială nr. 17 să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil, informează printr-un comunicat de presă Primăria Botoșani

Centrele au fost echipate cu mobilier și alte dotări necesare pentru funcționare, municipalitatea alocând, prin hotărâre de Consiliu Local, suma de 300.000 de lei în acest sens.

Sâmbătă, va ajunge la Botoșani un transport de materiale sanitare care vor ajunge în cemtrele de vaccinare.

Primarul Cosmin Andrei spune că, conducerea primăriei a depus toate eforturile pentru ca cele trei centre de vaccinare din Botoșani să fie funcționale, într-un timp foarte scurt, însă se mai așteaptă ordonanța de Guvern pentru clarificarea funcționalității acestor obiective în ceea ce privește resursa umană și plata cadrelor medicale care vor activa la campania de vaccinare.

Nu am beneficiat de un sprijin și de o colaborare așa cum mi-aș fi dorit cu Guvernul României dar apreciez determinarea domnului administrator public al municipiului, Mircea Magdalena, care a depus tot efortul, alături de colegii mei, pentru a avea aceste centre funcționale luni, când populația se va putea vaccina. De azi începând, se fac doar înscrieri”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

În Botoșani, în cele trei centre vor fi, în total, 11 puncte de vaccinare, cinci la Colegiul Tehnic și câte trei la Liceul Pedagogic și Școala nr. 17.

Pentru început, la Colegiul „Asachi” vor funcționa trei celule de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com