FOTO Marele poet Mihai Eminescu, omagiat la Botoșani, Ipotești și Agafton prin depuneri de jerbe de flori, expoziții și activități online

Marele poet Mihai Eminescu a fost omagiat, vineri, 15 ianuarie, printr-o serie de evenimente la care au participat oameni de cultură, șefi din administrație, politică. Depuneri de jerbe de flori, activități online și expoziții au fost câteva dintre manifestările pregătite cu prilejul împliirii a 171 de ani de la nașterea Luceafărului Poeziei Românești. 

S-au depus jerbe de flori la statuile lui Mihai Eminescu din Piața Revoluției și Parcul „Mihai Eminescu”, apoi la Biblioteca „Mihai Eminescu” au avut loc o serie de activități culturale dedicate acestei zile. 
Toate activitățile sunt online pe site-ul www.bibliotecabotosani.ro.

De asemenea, la Memorialul Ipotești a avut loc un Te Deum la Biserica familiei Eminovici din cadrul Memorialului Ipotești și s-au depus coroane la  statuia poetului Mihai Eminescu de la Memorial. A urmat o conferință susținută de președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, Ziua tristă a culturii naționale.

De asemenea, la Mănăstirea Agafton s-au depus jerbe de flori la mormântul verișoarei Xenia și a mătușilor lui Mihai Eminescu – Fevronia, Olimpiada și Sofia care au viețuit la Mănăstirea Agafton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *