Se redeschid școlile! Anunț de ultimă oră al președintelui României

Președintele Klaus Iohannis a invitat joi la Palatul Cotroceni mai mulți miniștri, în frunte cu premierul Florin Cîțu, pentru a analiza posibilitatea redeschiderii școlilor pe 8 februarie. După întâlnire, președintele a declarat că începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, mininstrul Educației, ministrul Sănătății. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față. Am ajuns în unanimitate la o concluzie importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel”, a anunțat Klaus Iohannis.

Pe lângă premier, la întâlnire au participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și șeful DSU, Raed Arafat.

La ședința de lucru de la Cotroceni a fost prezentă și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *