FOTO Control al Gărzii de Mediu după ce o fermă de pui a ars în totalitate la Botoșani

Comisarii de la Garda de Mediu Botoșani au verificat, miercuri, ferma de păsări din comuna Curtești, care a ars în urma unui incendiu.

Echipa de comisari a constatat că obiectivul deține autorizație de mediu valabilă, capacitatea de producție autorizată a fermei este de 36.000 capete/serie, 5 serii/an, 180.000 capete/an, în 3 hale de creștere a păsărilor.

Incendiul s-a produs la o hală, cu suprafață de 830 mp, bicompartimentată; hala era populată: în compartimentul 1 erau aproximativ 5500 pui, iar în compartimentul 2: 5000 pui. Aceasta era acoperită cu azbest, iar podul izolat cu vată minerală, resturile de azbest, vată minerală și lemnăria de susținere a acoperișului fiind îndepartate după intervenția pompierilor și depozitate în curtea fermei.

Mortalități în număr de aproximativ 6000 capete pui, aproximativ 10 tone, atât în hala cât și în curtea societății. Pe amplasament nu a fost identificată instalație frigorifică în funcțiune, lada frigorifică a fost distrusă în urma incendiului. La data controlului nu există posibilitatea păstrării mortalităților în instalații frigorifice. Operatorul economic a demarat operațiunea de mutare a puilor vii din hala 2 într-o hală nepopulată”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Totodată, s-au stabilit o serie de măsuri, printre care igienizarea spațiului, se vor selecta deșeurile periculoase rezultate în urma incendiului și se vor depozita în spații special amenajate, în vederea predării către agenți economici autorizați. Nu s-au aplicat sancțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com