O firmă din Turcia va repara Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Județean ”Mavromati”

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Județean ”Mavromati”, care a fost închisă temporar din cauza infiltrațiilor de apă în tavan, va fi reparată de o firmă din Turcia.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că pacienții nu au avut de suferit în urma acestor probleme.

Aceste infiltrații au fost la îmbinări. S-au făcut reparațiile necesare, iar joi, așteptăm o echipă din Turcia. Această firmă din Turcia ține mentenanța pentru toate unitățile mobile de terapie intensivă din țară și vor vedea care sunt daunele și dacă mai sunt și alte probleme. Pacienții nu au avut de suferit în niciun fel, decât că am ajutat pacienții care așteptau să ajungă pe terapie intensivă să facă un pas pe secție fixă din spital să stea în această unitate mobilă. Problema de pe secțiile COVID din județul Botoșani este oxigenul”, a precizat Monica Adăscăliție.

La rândul său, prefectul Dan Nechifor a declarat că această unitate mobilă de terație intensivă este necesară, în continuare, la Botoșani, chiar dacă au apărut de două ori infiltrații de apă.

”Nu făceam aceste demersuri pentru operaționalizarea ei, dacă nu ne era necesară la nivelul județului”, a precizat Nechifor. Bolnavii care erau internați în această unitate mobilă au fost transferați în spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *