Zeci de cadre medicale s-au înscris la activitatea de vaccinare anti COVID din județul Botoșani. Cu cât sunt plătiți medicii, asistenții și registratorii

Zeci de cadre medicale s-au înscris la campania de vaccinare anti COVID care se va desfășura în județul Botoșani. În numai două zile de la lansarea apelului conducerii Direcției de Sănătate Publică Botoșani, s-au înscris opt medici, 35 de asistenți medicali și cinci registratori, iar listele sunt deschise, în continuare.

Aceștia vor fi repartizați în centrele de vaccinare din județ, munca lor urmând să fie remunerată. Astfel, un medic va fi plătit cu 100 lei pe oră, un asistent cu 50 lei pe oră, iar un registrator medical cu 25 lei pe oră.

Avem depuse la DSP cereri multe din partea cadrelor medii care vor să participe la acțiunea de vaccinare. Mai așteptăm să se depună cereri din partea colegilor care vor participa la aceste centre de vaccinare. Sunt forte mulți asistenți din Spitalul Județean care preferă să lucreze cu program invers cu programul lor din spital, pentru a participa în aceste centre de vaccinare”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Potrivit autorităților locale, la nivelul municipiului Botoșani vor fi trei centre de vaccinare, respectiv la Colegiul tehnic Gheorghe Asachi, Liceul Pedagogic și Școala 17 Botoșani, și alte șapte centre de vaccinare în județ, respectiv Dorohoi, Flămânzi, Ștefănești, Darabani, Săveni, Vorona, Bucecea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *