Firmă din Botoșani anchetată pentru că efectua ilegal activități miniere pe râul Siret

politie, accident, stiri botosani, oriceO firmă din județul Botoșani efectua ilegal activități miniere pe râul Siret. Luni, polițiștii din cadrul SICE Suceava, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Suceava şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, pe raza localității Bursuceni, comuna Verești, în locul denumit „Puntea Bursuceni”, pe malul drept al râului Siret, la o distanță de aproximativ 300 m de albia minoră a cursului de râu, au găsit urme recente de exploatare, precum și mai multe utilaje (două excavatoare și două camioane marca MAN) specifice exploatării și extracției agregatelor miniere de râu.

S-au găsit urme de săpătură și exploatare,  iar utilajele identificate în zonă aparțineau unei societăți din Corni, județul Botoșani. Reprezentanții DGA au arătat că nu există acte de reglementare pentru nicio lucrare în zona verificată.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *