Directorul DSP Botoșani: După vaccinare am avut timp de 24 ore o jenă locală post injectare. Nu am avut nici o altă reacție adversă

Directorul Direcției de Sănătatet Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, susține că la o săptămână de la vaccinare se simte foarte bine și le recomandă tuturor să se imunizeze cu serul anti COVID 19.

Potrivit acesteia, vaccinarea nu este obligatorie, dar este o soluție viabilă pentru stoparea acestei pandemii.

„După vaccinare am avut timp de 24 ore o jenă locală post injectare. Nu am avut nici o altă reacție adversă. Mi-am continuat activitatea profesională normală. Mă bucură mult faptul că niciunul dintre colegii mei care s-au vaccinat nu a avut probleme”, spune Adăscăliței.

Unii au comentat în mediul online ca a mimat vaccinarea: fie că și-a injectat un ser fiziologic, fie că seringa era goală.

Vreau doar să spun că m-am vaccinat pentru că eu cred în vaccin. Deși Dumnezeu m-a ferit să fac boala în aceste 10 luni, asta nu înseamnă că pot risca la nesfârșit. Am făcut acest vaccin pentru că am credința că va fi începutul sfârșitului acestei boli cu o evoluție atât de imprevizibilă. În aceste luni ale pandemiei, prin natura meseriei mele de medic, am văzut multă suferinţă și cât de neputincioși suntem în fata complicațiilor pe care le dă acest virus”, mai spune directorul DSP.

 

În această seară mă uitam pe statistica mondială și am văzut cum Israelul e pe locul întâi la numărul populației vaccinate. România doar 0,4% din populație, dar înaintea Franței, Maltei sau Argentinei. Mi-aș dori ca lumea să se informeze din sursele autorizate pentru a lua decizia corectă în ceea ce privește vaccinarea. M-am vaccinat și pentru familia mea, m-am vaccinat pentru a putea reveni la o viaţă normală, pentru a-i putea oferi fiicei mele si sotului meu timpul şi atenţia pe care ei le merită şi de care a fost văduviti în această perioadă grea. Sper ca vaccinarea să ne aducă cu un pas mai aproape de normalitatea de care ne bucuram cu doar un an în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *