Polițiștii protestează: Nu mai ajută la combaterea pandemiei!

Polițiștii protestează: Nu mai ajută la combaterea pandemiei! Nemulțumiți că nu le vor fi crescute și mai mult salariile, ei au anunțat că mișcările sindicale se vor radicaliza de la o zi la alta. O mare parte dintre polițiști au anunțat că se vor ralia propunerilor venite de la sindicate. Începând de azi, nu vor mai aplica amenzi persoanelor care încală legile, scrie evz.ro.

Ce nemulțumiri au polițiștii

„De zece ani suntem purtați cu zăhărelul când vine vorba de o salarizare echitabilă! Sondajul în rândul polițiștilor demonstrează că nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu!

* Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE!

* Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim.

*Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, se arată într-o informare afișată pe pagina de facebook a Sindicatului Europol, unul dintre cele mai mari din România, care anunță calendaril protestelor polițiștilor români.

„Polițiștii vor face abstracție de lipsa de personal înregistrată la nivelul fiecărei structuri și vor fi mai riguroși în exercitarea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu, chiar dacă cetățenii vor aprecia ca fiind exces de zel”, mai anunță sindicaliștii.

Dacă Guvernul Cîțu nu se va conforma și nu va trece la majorarea salariilor polițiștilor în conformitate cu calendarul stabilit de guvernele anterioare, oamenii legii își vor amplifica protestele. În plus, sindicatele cer și acordarea compensației de risc stabilită de Legea 153/2017, care a stabilit că meseria de polițist poate fi generatoare de pericole.

Polițiștii nu mai ajută la combaterea pandemiei

Astfel, Guvernul și Ministerul Sănătății nu se vor mai putea baza pe polițiști.

 

„Începând cu data de 18 ianuarie, polițiștii vor executa doar atribuțiile din fișa postului, nu și comunicarea deciziilor de carantinare/izolare, întocmirea proceselor verbale de comunicare a unor documente emise de DSP sau verificarea persoanelor carantinate/izolate la domiciliu.

Polițiștii nu vor mai fi de acord cu efectuarea de ore suplimentare, sens în care vor depune rapoarte la niveluil unităților prin care aceștia își vor exprima intenția de a nu fi solicitați pentru a îndeplini atribuțiile de serviciu, în afara orelor de program.

 

Nu mai asigură permanența

Polițiștii vor refuza asigurarea permanenței de la domiciliu, în afara orelor de program”, se mai arată în calendarul de măsuri de protest.

Din 25 ianuarie 2021, polițiștii își vor amplifica și mai tare acțiunile de protest. Ei vor organiza un miting în fața Ministerului de Interne. În plus, polițiștii nu vor mai interveni decât la apelurile prin 112. În rest, nu vor mai derula nicio altă activitate pe care o executau într-o zi normală de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *