FOTO Adolescentul din Botoșani care luptă cu neajunsurile pentru a-și continua studiile. Viorel și-a pierdut mama, bunica, iar casa i-a luat foc

Un adolescent din județul Botoșani este un exemplu de voință și curaj. Viorel Vasilică Dumitraș, din satul Șipoteni, comuna George Enescu, a trecut, până la 16 ani, prin încercări pe care alții le trăiesc într-o viață. În urmă cu trei ani a rămas fără casă după ce locuința în care trăia alături de tatăl său a luat foc. Primăria i-a ajutat și le-a găsit o altă casă în care să stea, ce-i drept mai sărăcăcioasă, dar cel puțin nu stau sub cerul liber.

Înainte, adolescentul și-a pierdut mama. Femeia a murit otrăvită, iar tânărul a rămas doar cu tatăl său. Bărbatul nu are un loc stabil de muncă și mai merge cu ziua prin sat să câștige o pâine.

Neajunsurile și durerea resimțită după pierderea mamei nu l-au doborât pe băiat. Nu se lasă de școală nici în ruptul capului. Își dorește cu ardoare să învețe și să își facă un viitor. Viorel învață la Liceul „Al. Vlahuță” din Șendriceni, la profilul Mecanică.

Câțiva adolescenți voluntari din Dorohoi au pus mână de la mână și au cumpărat câte ceva pentru adolescentul aflat în nevoie. 

Cei care vor să îl sprijine și să îl ajute din puținul lor pot lua legătura cu 0757942249-Vlad Ionuț(Voluntari Dorohoi); 0762225673-Simona Elena.

Noi încercăm să-l ajutăm cum putem și îl încurajăm să continuie școala. Asta e scopul nostru. Ne dorim ca Viorel să reușească prin educație și să scape de sărăcie în viitor . Îl vom sprijini în continuare cu tot ce va fi necesar”, ne-a mărturisit Simona Elena.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *