Strategia de dezvoltare a județului Botoșani, făcută de o firmă din București. Care este firma și cât plătește CJ pentru aceste servicii!

botosaniul de susConsiliul Județean Botoșani a încheiat un contract cu o firmă din București pentru realizarea Strategiei de dezvoltare a județului pentru următorii șapte ani.

Firma care va întocmi strategia este Synesis Partners SRL București, ea urmând să primească pentru serviciile prestate nu mai puțin de 74.597 lei. Termenul de predare a lucrării este de șase luni.

Contractul presupune prestarea serviciilor de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Botoşani pentru perioada 2021-2027. Scopul achiziției acestor servicii constă în stabilirea cadrului pentru dezvoltarea județului Botoșani pe durata întregului exercițiu financiar următor, proiectul de planificare strategică vizând definirea reperelor strategice de dezvoltare a județului pe o perioadă de 7 ani, în cadrul noului exercițiu financiar 2021-2027. Durata contractului este de 6 luni de la data inscrisa in ordinul de incepere”, precizează reprezentanții CJ.

Societatea Synesis Partners are sediul social în Bucureşti, iar asociat unic şi administrator al societăţii este Florin Tache. Obiectul de activitate al societăţii este consultanţa în afaceri, management şi servicii conexe. 

În 2019, aceasta a avut o cifră de afaceri de 863. 243 lei și un profit net de 546.906, ceea ce înseamnă că peste 63% din banii încasați au însemnat profitul curat al firmei.

Synesis Partners are doar doi angajați.

Anul trecut, aceeași firmă a fost implicată într-un scandal la Constanța, după ce elaborarea unei strategii privind evoluţia serviciului de salubrizare, perspective şi obiective, pentru perioada minimă 2018-2028 nu a fost finalizată la timp. Acolo contractul a fost pe patru luni, însă, după șase luni, strategia nu era gata. 

One thought on “Strategia de dezvoltare a județului Botoșani, făcută de o firmă din București. Care este firma și cât plătește CJ pentru aceste servicii!

  1. Dacă CJ nu ar fi avut sumedenie de angajați – chiar o Direcție de dezvoltare – pentru care plătește salarii grase – era de înțeles să contracteze serviciul de elaborare a unei Strategii.
    Maestrul Tache din București nu asigură asemenea salarii pentru proprii angajați, însă cei doi pe care-i are sunt specialiști în adevăratul sens al cuvântului. Intrebarea capitală: cum să plătești o direcție de dezvoltare și să apelezi la servicii externe pentru întocmirea unei amărâte de strategii. O asemenea strategie se poate întocmi doar cu date, informații și direcții de acțiune tot de la CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *