Conturile din bănci ale românilor, luate la puricat de ANAF. Ce se întâmplă de luni

În încercarea de a lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, ANAF a decis să apelez la o măsură radicală. Decizia ANAF vizează sute de mii de persoane. Odată cu crearea noii legislații pentru a lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, ANAF va avea acces la toate conturile din bănci.

Toate conturile la control

Astfel, începând de luni, toate instituțiile care au conturi pentru persoane fizice și juridice sunt nevoite să trimită către ANAF date financiare.

Din punctul meu de vedere nu e nimic nou. Fiscul, de mulți ani, primea date de la bănci asupra conturilor unor persoane. Noutatea absolută constă în faptul că vor fi cunoscute conturile bancare. Inclusiv pentru acele persoane fizice la care nu există vreo suspiciune de evaziune fiscală. La persoane care nu sunt supuse inspecțiilor. Dau un exemplu întâmplător: un salariat a primit salariul și obține acei bani în cont”, a explicat la Digi24 economistul Adrian Bența.

Acei oameni care fac fapte rele. Și cei care participă la evaziune fiscală  cred că da. Eu nu cunosc, n-am auzit de acțiuni de terorism, dar de evaziune fiscală am auzit. Tocmai acei oameni care participă la astfel de fapte vor trece la ținerea banilor la saltea. Cetățeanul de rând, omul obișnuit, care este cinstit, care respectă legea, nu trebuie să se teamă de nimic”, a adăugat el.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *