Cine este reprezentantul firmei Victor Construct SRL trimis în judecată pentru fapte de corupție

dna sigla, stiri, botosaniProcurorii Direcției Naționale Anticorupție- – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a unui firmei Victor Construct SRL Botoșani, dar și a unui reprezentant al acesteia pentru fapte de corupție.

Persoana fizică trimisă în judecată de DNA este Ioan Chideșa, cel care este acuzat de săvârșirea infracţiunii de participaţie improprie, sub forma instigării, la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În același dosar, firma Victor Construct SRL, administrată de Victor Mihalachi, este și ea acuzată de săvârșirea aceleași infracțiuni, de participaţie improprie, sub forma instigării, la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 15 iunie 2015, între municipiul Iaşi, în calitate de beneficiar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, ar fi fost încheiat un contract de finanţare privind “Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport – Gara Iaşi”. Ulterior, contractul în valoare de 18.225.379 lei ar fi fost atribuit asocierii din care a făcut parte şi inculpata SC Victor Construct SRL.

În cursul anului 2015, inculpatul persoană fizică, reprezentant al societăţii menţionate, ar fi depus la UAT Municipiul Iaşi documente inexacte referitoare la preţul real de achiziţie a unor materiale folosite în cadrul contractului menţionat, astfel încât beneficiarul, în necunoştinţă de cauză, ar fi solicitat şi obţinut, pe nedrept, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, suma totală de 2.187.411 lei, sumă care ulterior a fost virată în contul inculpatei SC Victor Construct SRL.

Concret, inculpaţii ar fi declarat preţuri mai mari de achiziţie decât cele reale în cazul stâlpilor de iluminat, a corpurilor de iluminat şi a coşurilor de gunoi, aceştia urmărind obţinerea unui profit mult superior celui declarat pentru a câştiga licitaţia (de doar 2%).

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2.187.411 lei reprezentând daune materiale rezultate din executarea contractului de finanţare încheiat pentru proiectul respectiv.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

 

One thought on “Cine este reprezentantul firmei Victor Construct SRL trimis în judecată pentru fapte de corupție

  1. Foarte nostim! De când e lumea, orice document depus în cazul derulării unui contract cu finanțare europeană are girul conducătorului societății comerciale. Din articol rezultă că reprezentantul x al SC ,,Victor Construct” a ,,extras” din unitate copii ale unor facturi cu de la sine putere și le-a depus la Iași. Cine crede așa ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com