FOTO! Protest zgomotos al polițiștilor botoșăneni în fața Prefecturii: ”Vrem să trăim decent în țara noastră”

Câțiva zeci de polițiști și polițiști de frontieră din Botoșani au protestat, vineri, în fața Prefecturii Biotoșani, nemulțumiți de decizia guvernanților privind înghețarea salariilor.

Polițiștii au purtat pancarte cu mesajele: ”Nu mai discriminați polițiștii!”,  ”Vrem să trăim decent în țara noastră”.

Protestul are loc între orele 12:00-14:00 și este rganizat de Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontiera – SNPF Botosani și Sindicatul Diamantul Botosani.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=186853916472060

Polițiștii cer guvernanților să nu mai aplice legea privind majorările salariale preferențial și acuză că au primit primele două tranșe de majorări salariale, în 2018 și 2019,  iar celelalte două nu le-au mai fost acordate.

Dorim să beneficiem și noi de aplicarea legii ca medicii și profesorii și să primim majorarea într-o singură tranșă sau în două. Am fost de acord ca această aplicare a legii să se aplice pe parcursul a patru ani. Am primit în 2018 și 2019 primele două tranșe de mărire salarială, conform legii, însă acum Guvernul a decis să nu mai aplice legea și să înghețe salariile. În MAI, poliție, jandarmi, poliție frontieră, este un haos financiar  cu privire la salarii. Un polițist în ziua de astăzi nu este în stare să-și calculeze salariul, să știe cât a lucrat, de ce ia la sfârșit de lună suma X. Noi astăzi nu am venit să cerem o creștere salarială, ci doar aplicarea legii în mod corect. Legea se aplică preferențial. Medicii și profesorii beneficiază de creșteri salariale, iar polițiștii nu. Ne nemulțumește acest lucru foarte mult și faptul că guvernanții nu ne invită la dialog social. Am trimis tot felul de adrese la nivel central și local, la factori de decizii și nu doresc să ne răspundă la nicio petiție”, a precizat Tudose Bogdan, vicepreședinte al Sindicatului Diamantul Botosani.

Polițiștii amenință că dacă doleanțele nu le vor fi rezolvate, nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente,  că verificările la frontieră vor fi cu timpi maximi, că nu vor mai face  controale în filtrele din localitățile carantinate și că vor refuza orele suplimentare.

3 thoughts on “FOTO! Protest zgomotos al polițiștilor botoșăneni în fața Prefecturii: ”Vrem să trăim decent în țara noastră”

  1. Stimata redactie,
    Sunt decent, suntem decenti.
    Traiesc decent, traim decent.
    Pe hartia politistului scrie: Vrem sa traim decent in tara noastra (se vede in poza).De unde ati scos-o pe aia cu decenti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *