Pedeapsă redusă pentru un criminal din Botoșani. Primise, în prima instanță, 18 ani de închisoare

Un bărbat din Botoșani, care a fost condamnat pentru o crimă comisă în decembrie 2010, a primit clemență din partea judecătorilor, beneficiind de reducerea pedepsei.

Magistrații Curții de Apel Suceava au decis, joi, reducerea pedepsei lui Gheorghe Brumă de la 18 ani de închisoare, cât a primit în primă instanță, la 15 ani de detenție.

Gheorghe Brumă, din Tudora, l-a ucis, în 2010, pe consăteanul său Dumitru Străchinariu, iar imediat după aceea l-ar fi cărat cu o căruţă la Siret și l-ar fi arcuncat în apă. Criminalul a fost sprijinit de Gheorghe Hețel, un bărbat de 34 de ani.

Victima, Dumitru Străchinariu, a fost dată dispărută multă vreme. De altfel, Poliția a cerut sprijinul pompierilor în mai multe rânduri pentru căutarea bătrânului în Siret. Astfel de căutări au avut loc atât în decembrie, cât și în ianuarie și februarie. Ulterior, cadavrul bărtânului a fost adus la mal de ape, iar în acest fel autoturitățile au avut dovada morții acestuia. După necropsie, s-a confirmat ceea ce anchetatorii presupuneau, că bătrânul a fost ucis de vecinul său.

Solutia pe scurt a Curții de Apel Suceava: Admite apelul declarat de inculpatul Brumă Gheorghe, împotriva sentinţei penale nr. 154 din 29 septembrie 2020 pronunţată de Tribunalul Botoşani – Secţia penală, în dosarul nr. 2384/40/2019. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală menţionată şi, în rejudecare: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicată inculpatului Brumă Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal, de la 18 (optsprezece) ani închisoare, la 15 (cincisprezece) ani închisoare. Reduce cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile Agheorghiesei Ana, Ciobanu Maria, Străchinariu Vasilică şi Străchinariu Elena, de la 50.000 lei la 40.000 lei. Deduce, în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului prin prezenta decizie, durata arestării preventive, de la data de 29 septembrie 2020, la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, inclusiv suma de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inculpatul apelant, ce va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 07.01.2021.
Document: Hotarâre  19/2021  07.01.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *