Când vor fi redeschise școlile. Anunțul făcut de premierul României

Premierul Florin Cîţu a declarat că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al infectărilor cu SARS-CoV-2. Şeful Executivului a atras atenţia că trebuie respectate în continuare regulile pentru a reduce efectele pandemiei.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *