O firmă din Botoșani, pe lista furnizorilor de energie electrică publicată de ANRE

O firmă din Botoșani apare pe lista furnizorilor de energie electrică publicată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Este vorba de societatea comercială Modern Calor SA, firmă al cărei obiect principal de activitatea este producerea, distribuția și furnizarea energiei termice.

Societatea aflată în proprietatea Consiliului Local al municipiului Botoșani dispune de o centrală termică în congenerare, care, pe baza gazului utilizat, produce în același timp energie termică și energie electrică.

Energia electrică produsă este utilizată pentru acoperirea consumului propriu, iar excedentul este vândut unor firme ale căror sedii sunt în vecinătate, precum Electroalfa (care deține o fabrică în curtea fostei Uzine Textile Moldova) sau Elsaco.

Pentru a vinde energia electrică, Modern Calor avea nevoie de o licență de producător din partea ANRE, acesta fiind motivul pentru care societatea apare pe lista furnizorilor de electricitate.

Directorul Modern Calor, Florin Sandu, susține că, în contextul liberalizării, de la 1 ianuarie, a pieței energiei electrice, firma pe care o conduce nu poate livra curent către populația din Botoșani. 

Noi suntem pe acea listă din cauza unor clienți care sunt alimentați direct din centrală. Deocamdată, nu putem livra energie electrică populației, pentru că asta ar presupune o infrastructură foarte bine pusă la punct, niște investiții semnificative”, a spus Sandu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *