Un câine a murit la Botoșani, îngrozit de zgomotele petardelor. De ce sunt mai afectate animalele

petarde, strii, botosani, politieDeşi au trecut mai multe zile de la Revelion, mii de animale suferă şi acum de pe urma petardelor aruncate în stradă. Zgomotul infernal a creat panică printre câini şi pisici – mulţi au fugit de acasă şi n-au revenit, iar alţii încă tremură şi refuză hrana.

Potrivit medicilor, câinii pot muri din cauza stresului provocat de pocnitori.

Speriat de petardele din noaptea dintre ani, un rottweiler a încercat să evadeze din cuşcă şi a ros gratiile din lemn. Acum nu se mai dezlipeşte de pe treptele casei.

Un alt câine a murit, pur şi simplu, de groază. Se află în grija unui medic veterinar, care are cabinetul în centrul oraşului Botoşani, unde zgomotul pocnitorilor a fost infernal.

Daniel Bejinariu, medic veterinar: “Era sub tratament de ceva vreme şi s-a speriat atât de tare încât nu am mai avut cum să îl salvăm.”

Iar un bichon a fost găsit de stăpâni în dulap, traumatizat de gălăgia de afară. Cu greu au reuşit să îl scoată de acolo.

Trauma nu se vindecă uşor. Durează multe zile până când animalul se linişteşte. Deşi a fost cazat la o pensiune în afara oraşului, tocmai ca să nu sufere din cauza petardelor, câinele unui bărbat încă tremură.

Alin Butnariu, administrator pensiune animale: “La început ne mârâia, voia să fie cât mai separat de toată lumea. Tocmai de aceea l-am izolat, ca să nu mai aibă stresul de la ceilalţi căţei, nici de la zgomotul de afară.”

Medicii veterinari spun că pisicile şi câinii au auzul mult mai fin decât oamenii şi tocmai de aceea suferă mai mult. Pot face chiar infarct din cauza stresului.

Daniel Bejinariu, medic veterinari: “Au vărsături, lipsa apetitului, suferă crize epileptice la care poate surveni chiar decesul, în urma acestor zgomote foarte puternice.”

Reţelele de socializare sunt pline şi astăzi de anunţuri postate de proprietarii de animale care îşi căută prietenii necuvântători, fugiţi în noaptea de Revelion. Unii revin acasă ori sunt găsiţi hoinărind pe străzi, alţii se pierd pentru totdeauna.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *