FOTO Patru copii din Botoșani, care trăiesc într-o sărăcie lucie, riscă să fie luați de stat. „Părinții nu sunt alcoolici, sunt doar puturoși și nu știu să aibă grijă de copii”

Patru copii dintr-o familie din satul Șipoteni, comuna George Enescu, ar putea fi preluați de stat după ce părinții îi țin în condiții inumane. Drama acestora a ajuns la urechile polițistei de frontieră Simona Elena, care alături de voluntari a mers să le ducă câte ceva înainte de sărbători.

„De atunci am incercat sa ajutam copiii și să învățăm părinții și bunica  să aibă grijă de cei mici. A fost Mos Nicolae la ei, a fost și Mos Crăciun, au fost și Voluntari Dorohoi, plus alte familii care au ajutat”, spune Simona Elena.

Copiii au primit rechizite, jucării, haine și alimente. Asistenții sociali au fost sesizați însă după ce au existat zvonuri că tatăl ar vinde din produsele primite de copii, iar bunica îi bate.

Drept urmare astazi a fost cineva de la Primăria George Enescu și cel mai probabil copilași vor fi preluați de autorități. Din cele relatate mama a mai fost dusă acum câțiva ani într-un centru de cei de la Protecția Copilului și a ajuns inapoi in aceste conditii inumane de trai și trăiesc doar din alocații și din ce câștigă tatăl cu ziua.Nu stiu daca asta este o soluție de viitor… Voluntari si oamenii care au fost la fața locului au descris acest caz că fiind cel mai sărac caz din cele multe întâlnite pe care le-am descoperit impreuna si ajutat. Parintii nu sunt alcoolici, sunt doar puturosi și nu stiu sa aibă grijă de copii. Pot fi învatati și educați sa faca aceste lucruri. Au nevoie și de autoritățile locale, localnici si oameni cu suflet mare…Cei 4 copilași nu au nici o vina si merita sa fie ajutati în continuare.Eu am rămas profund dezamăgită și cu inima sfasiata deoarece indiferent cat de mult bine facem câteodată nu este de ajuns,dar trebuie să continuăm să ajutam de dragul copilasilor care sunt viitorul nostru”, spune Simona Elena.

Cine vrea să ajungă la acesta familie greu încercată de soarta și să ajute ii găsiți în sat Sipoteni, comuna George Enescu familia Hincu (mama Rotaru Alexandra). Pentru detalii: Simona Elena- 0762225673.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *