Singura femeie parlamentar din județul Botoșani are 33 de ani

Singura femeie parlamentar din județul Botoșani, după alegerile parlamentare, are 33 de ani. Este vorba despre Alexandra Huțu, fiica primăriței din comuna Vârfu Câmpului, Maria Huțu.

Aceasta a devenit deputat pe lista PSD după ce Costel Pătrăuceanu și-a anunțat demisia din funcție. Alexandra Huțu a fost fost șef de cabinet al Doinei Federovici, pe vremea când aceasta era senator. Totodată, a fost șef de cabinet la Instituția Prefectului, dar și secretar general al PSD Botoșani. 

„Sunt ferm convinsă că vei reprezenta județul Botoșani cu profesionalism în Parlamentul României.”, i-a transmis președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

În luna iunie 2007 Alexandra a absolvit, cu diplomă de bacalaureat, Colegiul Militar Liceal Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. În luna iulie 2010 a absolvit studiile universitare de licență în specializarea Administrație Publică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe parcursul studiilor a beneficiat de bursă de studii și am participat, extracurricular, la sesiuni și competiții științifice, inclusiv la Olimpiada Națională a Studenților Economiști, obținând și premii.

A absolvit în iulie 2012 studiile universitare de licență în specializarea drept, la Facultatea de Drept din cadrul Universității Mihail Kogălniceanu din Iași. 

Tot în iulie 2012, a absolvitm ca șef de promoție, studiile universitare de masterat în specializarea Administrație Publică, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *