VIDEO! Șefa Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani: Recomand cu încredere populației să se vaccineze, deoarece rata de succes este mare

Sefa Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, medicul Valentina Morcov, a declarat, luni, după ce s-a imunizat împotriva noului coronavirus că este necesar să se facă acest vaccin la un număr cât mai mare de persoane pentru a putea stopa evoluția acestei pandemii. Medicul a recomandat populației să se vaccineze, întrucât, spune acesta, rata de succes este mare.

Recomand cu încredere populației să se vaccineze, deoarece rata de succes este mare. Un procent important de pacienți până acum s-a dovedit că fac anticorpi împotriva virusului SARSCoV 2. Avem nevoie să facem acest vaccin la un număr cât mai mare de persoane, în special persoane cu risc, personal medical care este expus sau personalul didactic și pacienții în vârstă cu comorbidități, în primul rând și apoi restul populației, pentru a putea stopa evoluția acestei pandemii. În momentul în care vom avea un număr suficent de peroane cu anticorpi, vom reuși să oprim propagarea acestui virus la populație și atunci vom avea mai puține cazuri, mai puțină presiune asupra sistemului medical, vom avea cum să îngrijim în siguranță și condiții bune pacienții care fac această boală”, a declarat medicul Valentina Morcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *