Comitetul pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

avion Wizzair, stiri, botosaniComitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, duminică, lista ţărilor de risc epidemiologic mare pentru care se instituie carantina. Cei care sosesc din aceste zone în România intră în carantină. 

Lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 64, este Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia, Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elveţia, Luxemburg, Marea Britanie, Croaţia, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina,
Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curaçao şi Africa de Sud.

Includerea pe listă a Africii de Sud s-a făcut din cauza dovezilor de circulaţie pe teritoriul acestei ţări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutaţii.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că hotărârea prevede reluarea zborurilor către şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din Regatul Unit trebuie să intre în carantină ori sa aibă un test negativ Covid-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *