FOTO! A ajuns prima tranșă de vaccin anti COVID la Botoșani. Câte persoane se vor vaccina

Județul Botoșani a primit, duminică, prima tranșă de vaccin anti COVID. Este vorba de 500 de doze, care au fost trimise de la Spitalul militar din Iași. Vaccinarea va începe luni, 4 ianuarie, cu personalul medical, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, adică cei care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus. 

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că 484 de persoane s-au înscris pentru a se vaccina.

Avem programat personal medical din prima linie, de la Spitalul Județean, Spitalul Dorohoi. Dozele au fost în funcție de cerințele celor care vor să se vaccineze. Ulterior, când vom primi alte cereri, vom cere dozele de care avem nevoie”, a precizat directorul DSP Botoșani.

După vaccinarea cadrelor medicale va începe și vaccinarea populației. 

Județul Botoșani are 12 centre de vaccinare, din care cinci sunt în municipiul Botoșani, plus unitatea mobilă.

Teoretic, mâine (nr.luni) ar trebui să am o întâlnire cu toți primarii UAT unde sunt declarate centre de vaccinare, urmând ca de săptămâna viitoare aceste centre să fie funcționale”, a declarat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

Centrele de vaccinare pentru populație au fost stabilite în Botoșani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Darabani, Flămânzi, Ștefănești și Vorona . În municipiul Botoșani centrele de vaccinare sunt organizate în sălile de sport de la cinci școli.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *