Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor în ianuarie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Milioane de elevi aşteaptă cu mare nerăbdare să afle ce se întâmplă cu deschiderea școlilor în ianuarie. Ministrul Educației a făcut anunțul zilei, spre bucuria părinţilor care doresc ca micuţii să înveţe în sălile de curs, şi nu în sistem online. Astfel, Sorin Cîmpeanu a explicat că Ministerul Educaţiei vrea „deschiderea cât mai grabnică a școlilor” dacă situaţia epidemiologică o va permite. Deşi iniţial se vehicula că pe 11 ianuarie ar fi trebuit ca elevii să revină în clase, se pare că data oficială este acum de 8 februarie, scrie playtech.ro.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ne dorim ca situaţia epidemiologică să permită. Revenirea la scoala se va face ţinând seama şi de ceea ce vor face alte state care se confrunta cu aceeaşi problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit România TV.

Mai mult, ministrul Educaţiei a explicat că este obligatoriu ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să revină în sălile de curs, dar şi cei din mediul rural care nu au putut avea acces la cursurile online în ultimele luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *