Răsturnare de situație în cazul primarului din Botoșani care a acuzat că i s-a furat un utilaj agricol de peste 150.000 de euro. Vezi reacția polițiștilor!

Răsturnare de situație în cazul primarului din Concești, Costel Nazare, care a acuzat că i s-a furat un utilaj agricol în valoare de peste 150.000 de euro. De fapt, acesta i-ar fi fost luat prin executor judecătoresc din cauza unor datorii. 

Combina a fost cumpărată, în 2019, de la o societate comercială din București, plata făcându-se prin ordin de plată bancar.  După mai bine de un an, reprezentanții fermei din Concești s-au trezit cu combina ridicată pe o platformă, chiar din interiorul fermei, fără nicio înștiințare, spuneau ei. În prezența Poliției din Mileanca, utilajul agricol a fost luat de o firmă de leasing.

„Eu sunt un cumpărător de buna credinţă şi pot oricând prezenta oricând documente. Eu am făcut plăţile prin bancă. Totul a fost legal. Au intrat in curtea altei firme cu tot cu poliție si, fără a spune nimic, au rificat utilajul”, a spus atunci un apropiat al primarului Costel Nazare.

Lucrurile nu stau chiar așa, spun polițiștii. Un executor judecătoresc a cerut sprijin polițiștilor pentru a lua combina agricolă de la ferma respectivă pentru că aceasta nu ar fi fost achitată.

„Executorul judecătoresc s-a prezentat la postul de poliție și a solicitat sprijin pentru a pune în aplicare o executare silită încuviințată de Judecătoria Buftea, printr-o încheiere emisă la data de 26.11.2020. S-a întocmit un proces verbal în acest sens și în codul d procedură penală executorii judecătorești pot pătrunde în spațiile persoanelor vizate, ori cu consimțământul acestora, ori cu sprijinul forțelor de ordine”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Poliției Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *